Specials particuliere zwembaden

Maatwerk Oplossingen voor bijzondere ideeën en situaties

Door ons gestroomlijnde productieproces kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden. Of dat nu is omdat u zelf een bijzonder idee heeft, omdat wij u graag inspireren met mogelijkheden óf omdat specifieke situaties (zoals ruimtegebrek) uit noodzaak om maatwerk vragen. Wij helpen u graag met de oplossing. Hieronder ziet u diverse specials. 

Special 1: beweegbare vloer met zonnedek en open onderwaterraam

Deze klant in het buitenland heeft een huis in het centrum van de stad, waardoor de ruimte in de tuin beperkt is. De klant was daarom op zoek naar een multifunctionele zwembadoplossing die de ruimte optimaal zou benutten. 

Bovendien diende er een zonnedek te komen óp het zwembad. Daar bood een beweegbare vloer de uitkomst. Het gedeelte wat dient als zonnedek (3m x 2m) kan zakken tot een maximale diepte van 30 cm. Hierdoor heeft de klant bij elke gewenste diepte van de vloer een ondiep gedeelte in het bad waar hij tot rust kan komen. Ten tweede moest het zwembad een ‘open’ uitstraling hebben. Daarom besloten we een onderwaterraam rondom het zwembad te plaatsen. De uitdaging zat in het combineren van die 2 onderdelen.

Mede dankzij een met natuursteen afgewerkte zijkant, bleef techniek verborgen. Zo bleef de look&feel gewaarborgd én werd ruimte optimaal benut door deze maatwerk oplossing. 

Special 2: beweegbare bodem voor een duikput

Een opleidingscentrum voor beroepsduikers vroeg ons een beweegbare zwembadvloer te ontwikkelen voor een ‘duikput’ met een maximale diepte van maar liefst 21 meter. Vooral de diepte was uniek. Wij ontwikkelden hiervoor een speciaal locking-systeem zodat de veiligheid op elk niveau wordt gewaarborgd. Door gebruik te maken van een beweegbare zwembadvloer kan het centrum voor beroepsduikers een gevarieerd aanbod aan opleidingen bieden aan toekomstige duikers.

Een deel van het frame kan zelfs worden verwijderd, waardoor men tot meer dan 50 meter diepte kan duiken! Met deze diepte behoort de duikput tot de een van de diepste van Europa. Dit was voor ons een groot en uitdagend project, waarbij we onze kennis en maatwerk hebben ingezet om een passende oplossing te ontwikkelen.

Special 3: Zwembad met een ingebouwde roldeken

De meeste zwembaden hebben een zwembadafdekking aan de bovenkant van het zwembad. Professionele voetbalclub Royal Antwerp F.C. koos voor een speciale afwerking, waarbij een luxueuze uitstraling bewaard blijft en een hoog niveau van veiligheid wordt gegarandeerd. 

Deze mechanische kleppen bedekken een nis in de vloer waar de zwembadafdekkingen zich bevinden. Deze afwerking garandeert ultieme veiligheid, want de kier ter hoogte van de kleppen bedraagt maximaal 8 mm. De kieren bij andere rolafdekkingen zijn vaak erg groot, wat tot onveilige situaties kan leiden.

Bovendien heeft de mechanische klep een natuurstenen afwerking. Op deze manier kan de klant het zwembad afdekken met behoud van veiligheid en een esthetische uitstraling.

Tieleman zwembadtechniek ondersteunt van A tot Z

Met meer dan 50 jaar ervaring, is Tieleman de enige specialist op het gebied van zwembadtechnologie, die alles zelf in huis heeft om u van A tot Z te ondersteunen. Tijdens de ontwerpfase denken we mee over regelgeving, bouwadvies en een efficiënte zwembadinrichting. De ontwikkeling en productie van hulpmiddelen, zoals de waterbehandelingsinstallatie, beweegbare bodems en modulaire baden, ligt bij ons. En dan voeren we ook zelf de onderhoudswerkzaamheden uit.

Kennis maken? Neem vrijblijvend contact op!

Bekijk onze projecten

Gorssel rvs zwembad beweegbare vloer 03 - tieleman zwembadtechniek

Nederland | Gorssel

De klant was op zoek naar een unieke multifunctionele zwembadoplossing, waardoor het zwembad kan worden ingezet als terras en hydrotherapiebad. Dankzij onze met natuursteen afgewerkte beweegbare vloer (3 x 6m) kan de klant oefeningen op diverse zwemdieptes veilig uitvoeren.

Particulier beweegbare vloer Engeland Glouchestershire 02 - tieleman zwembadtechniek

Engeland | Gloucestershire

Het binnenzwembad (8,80 x 5,65m) van deze klant is uitgerust met een maatwerk beweegbare zwembadvloer inclusief geïntegreerde trap waarin de architectuur en de lijnen van de woning naadloos zijn doorgevoerd in het ontwerp.

Particulier Israel beweegbare vloer zonnedek 10 - tieleman zwembadtechniek

Israël | Tel Aviv

Dit bijzondere buitenzwembad beschikt over een beweegbare vloer, zonnedek, onderbroken onderwater raam en een geïntegreerde trap. De uitdaging bij dit project zat in het combineren van deze verschillende onderdelen.