Specials particuliere zwembaden

Maatwerk Oplossingen voor bijzondere ideeën en situaties

Door ons gestroomlijnde productieproces kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden. Of dat nu is omdat u zelf een bijzonder idee heeft, omdat wij u graag inspireren met mogelijkheden óf omdat specifieke situaties (zoals ruimtegebrek) uit noodzaak om maatwerk vragen. Wij helpen u graag met de oplossing. Hieronder ziet u diverse specials. 

 

Special 1: beweegbare vloer met zonnedek en open onderwaterraam

Deze klant in het buitenland heeft een huis in het centrum van de stad, waardoor de ruimte in de tuin beperkt is. De klant was daarom op zoek naar een multifunctionele zwembadoplossing die de ruimte optimaal zou benutten. 

Bovendien diende er een zonnedek te komen óp het zwembad. Daar bood een beweegbare vloer de uitkomst. Het gedeelte wat dient als zonnedek (3m x 2m) kan zakken tot een maximale diepte van 30 cm. Hierdoor heeft de klant bij elke gewenste diepte van de vloer een ondiep gedeelte in het bad waar hij tot rust kan komen. Ten tweede moest het zwembad een ‘open’ uitstraling hebben. Daarom besloten we een onderwaterraam rondom het zwembad te plaatsen. De uitdaging zat in het combineren van die 2 onderdelen.

Mede dankzij een met natuursteen afgewerkte zijkant, bleef techniek verborgen. Zo bleef de look&feel gewaarborgd én werd ruimte optimaal benut door deze maatwerk oplossing. 

Special 2: beweegbare bodem voor een duikput

Een opleidingscentrum voor beroepsduikers vroeg ons om een beweegbare bodem te ontwikkelen voor een ‘duikput’ die kan zakken tot ruim 21 meter. Vooral de diepte was uniek. Hiervoor hebben we een speciaal maatwerk locking-systeem ontwikkeld zodat veiligheid op elk niveau extra gewaarborgd bleef. 

Een gedeelte van het frame kan zelfs verwijderd worden, waardoor men kan duiken tot een diepte van ruim 50 meter!

Dankzij verschillende dieptes kan er een gevarieerd aanbod opleidingen worden geboden. Bovendien is de duikput op het eigen terrein gebouwd, zodat opleidingen op één locatie plaats kunnen vinden.

Special 3: Zwembad met ingebouwd roldeken

De meeste zwembaden hebben roldekens voor het afdekken náást het bad liggen. Royal Antwerp F.C. wilde vanwege de verhoogde veiligheid en esthetiek dat de roldeken subtiel werd weggewerkt. Daarom besloten we het roldeken ín het zwembad te verwerken onder een mechanische klep. 

Deze mechanische kleppen dekken een niche in de vloer af, waarin zich de roldekens bevinden. Deze afwerking is erg veilig, omdat de kier bij de kleppen maximaal 8mm is. De kieren bij andere roldekens zijn vaak erg groot, waardoor onveilige situaties kunnen ontstaan. 

Daarnaast is de mechanische klep afgewerkt met natuursteen. Op deze manier kan de klant tóch het bad afdekken, het vochtgehalte en de temperatuur bewaken en genieten van een luxe uitstraling.

Tieleman zwembadtechniek ondersteunt van A tot Z

Met meer dan 50 jaar ervaring, is Tieleman de enige specialist op het gebied van zwembadtechnologie, die alles zelf in huis heeft om u van A tot Z te ondersteunen. Tijdens de ontwerpfase denken we mee over regelgeving, bouwadvies en een efficiënte zwembadinrichting. De ontwikkeling en productie van hulpmiddelen, zoals de waterbehandelingsinstallatie, beweegbare bodems en modulaire baden, ligt bij ons. En dan voeren we ook zelf de onderhoudswerkzaamheden uit.

Kennis maken?
Neem vrijblijvend
contact op!

Bekijk onze projecten