Specials particuliere zwembaden

Maatwerk oplossingen voor bijzondere ideeën en situaties

Door ons gestroomlijnde productieproces kunnen we op maat gemaakte oplossingen bieden. Of dat nu is omdat u zelf een bijzonder idee heeft, omdat wij u graag inspireren met mogelijkheden óf omdat specifieke situaties (zoals ruimtegebrek) uit noodzaak om maatwerk vragen. Wij helpen u graag met de oplossing. Hieronder ziet u diverse specials. 

SPECIAL 1

Beweegbare vloer met zonnedek en acryl onderwater-raam

Deze klant bezit een huis in het centrum van de stad, waardoor de ruimte in de achtertuin beperkt is. Ze was daarom op zoek naar een manier om een zwembad te integreren zonder kostbare buitenruimte op te offeren. 

Het bijzondere aan dit project is dat de eerste trede van de trap kan worden gebruikt als zonnedek (3 x 2m). Het deel van de beweegbare zwembadvloer dat dient als zonnedek kan worden verlaagd tot een maximale diepte van 0.3m. Dit betekent dat bij elke gewenste diepte van de vloer, de klant een ondiep gedeelte in het zwembad heeft waar zij zich kan ontspannen. 

Een ander opvallend kenmerk van dit zwembad is het acrylraam. Vanuit de woonkamer kijk je in het zwembad door een prachtig 2-zijdig open acryl raam. Dit geeft het zwembad een ‘infinity pool’ look.

  • Beweegbare zwembadvloer 10 x 3m
  • Geïntegreerd zonnedek 3 x 2m
  • Geïntegreerde trap (volle breedte)
  • Acryl onderwaterramen

Dit project is in 2018 opgeleverd.

Israël – Tel Aviv

  • Beweegbare zwembadvloer 5.3 x 5.3m
  • Maximaal bereik vloer 21m

Dit project is in 2021 opgeleverd.

BC-opleidingen – Enkhuizen, Nederland

SPECIAL 2

een beweegbare vloer voor een van de diepste duikputten van europa

BC-opleidingen, een opleidingscentrum voor professionele duikers vroeg ons een beweegbare zwembadvloer te ontwikkelen voor hun duikput, met een maximale verstelbare diepte van maar liefst 21m

Wij ontwikkelden hiervoor een speciale beweegbare zwembadvloer (5.3 x 5.3m) met een locking-systeem om de veiligheid op specifieke trainingsdieptes te garanderen. Door gebruik te maken van een beweegbare zwembadvloer kan het centrum voor beroepsduikers een gevarieerd aanbod aan opleidingen bieden aan toekomstige duikers.

Bovendien kan een deel van het frame zelfs worden verwijderd, waardoor men tot meer dan 50m diepte kan duiken! Met deze diepte behoort de duikput tot de een van de diepste van Europa.

SPECIAL 3

State-of-the-art spelerscomplex royal antwerp F.C.

Binnen het hypermoderne professionele sportcomplex ontwikkelde en installeerde Tieleman een beweegbare vloer met schuinstellingsoptie en een geïntegreerde trap over de volle breedte aan één zijde in het revalidatiebad. Omdat deze vloer kantelbaar is, is het mogelijk om te werken met verschillende (stijgings)weerstanden tijdens de revalidatie training.

Royal Antwerp F.C. koos daarnaast voor een speciale afwerking betreft de roldekens voor de overige zwembaden in de revalidatieruimte. De mechanische kleppen van de roldekens in het warme en koude bad bedekken een nis in de vloer waar de zwembadafdekkingen zich bevinden. 

Deze afwerking garandeert ultieme veiligheid, want de kier ter hoogte van de kleppen bedraagt maximaal 8 mm.

  • Beweegbare zwembadvloer met schuinstelling 11.5 x 3.6m
  • Geïntegreerde trap (volledige breedte)
  • Ingebouwde mechanische roldekens (2x, dompelbad en warmtebad)

Dit project is in 2021 opgeleverd.

Royal Antwerp F.C. – Antwerpen, België

Tieleman zwembadtechniek ondersteunt van a tot z

Met meer dan 50 jaar ervaring, is Tieleman de enige specialist op het gebied van zwembadtechnologie, die alles zelf in huis heeft om u van A tot Z te ondersteunen. Tijdens de ontwerpfase denken we mee over regelgeving, bouwadvies en een efficiënte zwembadinrichting. De ontwikkeling en productie van hulpmiddelen, zoals de waterbehandelingsinstallatie, beweegbare bodems en modulaire baden, ligt bij ons. En dan voeren we ook zelf de onderhoudswerkzaamheden uit.

Kennis maken? Neem vrijblijvend contact op!

Bekijk onze projecten

Gorssel rvs zwembad beweegbare vloer 03 - tieleman zwembadtechniek

Nederland | Gorssel

De klant was op zoek naar een unieke multifunctionele zwembadoplossing, waardoor het zwembad kan worden ingezet als terras en hydrotherapiebad. Dankzij onze met natuursteen afgewerkte beweegbare vloer (3 x 6m) kan de klant oefeningen op diverse zwemdieptes veilig uitvoeren.

Particulier beweegbare vloer Engeland Glouchestershire 02 - tieleman zwembadtechniek

Engeland | Gloucestershire

Het binnenzwembad (8,80 x 5,65m) van deze klant is uitgerust met een maatwerk beweegbare zwembadvloer inclusief geïntegreerde trap waarin de architectuur en de lijnen van de woning naadloos zijn doorgevoerd in het ontwerp.

Particulier Israel beweegbare vloer zonnedek 10 - tieleman zwembadtechniek

Israël | Tel Aviv

Dit bijzondere buitenzwembad beschikt over een beweegbare vloer, zonnedek, onderbroken onderwater raam en een geïntegreerde trap. De uitdaging bij dit project zat in het combineren van deze verschillende onderdelen.

Tieleman