Zuyderland Ziekenhuis | Sittard | Nederland

Het hydrotherapiebad van het Zuyderland Ziekenhuis is uitgerust met een beweegbare vloer en diverse hydrotherapieproducten. Hierdoor kunnen specialisten patiënten de juiste weerstand op het lichaam bieden om verantwoord te revalideren.

Over het Zuyderland Ziekenhuis

Het Zuyderland Ziekenhuis komt voort uit Atrium Medisch Centrum Parkstad en Orbis Medisch en Zorgconcern Sittard-Geleen. Het Zuyderland Ziekenhuis is gespecialiseerd in oncologie, obesitas, mobiliteit en bewegen, neurocognitieve aandoeningen en medische zorg aan ouderen. Met zo’n 42.000 opnames per jaar is het dan ook niet gek dat het Zuyderland Ziekenhuis de grootste werkgever is van de provincie Limburg. 

 

Revalideren op een verantwoorde en veilige manier

Doordat het zwembad van het Zuyderland Ziekenhuis beschikt over diverse hulpmiddelen voor hydrotherapie, biedt het een optimaal klimaat voor een verantwoorde en effectieve revalidatie. De beweegbare vloer kan ingesteld worden op elke gewenste zwemdiepte, waardoor de gevraagde weerstand wordt geboden op het lichaam van de patiënt. Daarnaast bieden de verwijderbare onderwater loopbruggen houvast en stabiliteit bij het uitvoeren van oefeningen onderwater.

 

Veilig het zwembad betreden

Omdat de zwemdiepte met een beweegbare vloer continue kan veranderen, is het belangrijk dat het zwembad toegankelijk blijft, ongeacht de zwemdiepte. De luie treden trap bevindt zich aan de bovenzijde van de beweegbare vloer en beweegt dankzij diverse scharnierpunten en wielen mee met de vloer. Dit maakt de trap uitermate geschikt voor traploopoefeningen.

Vind je dit artikel leuk?

Artikel delen op Facebook
Artikel delen op Linkedin
Artikel delen op WhatsApp
Tieleman