Tel Aviv | Israël

Dit bijzondere buitenzwembad beschikt over een beweegbare vloer, zonnedek, onderbroken onderwater raam en een geïntegreerde trap. De uitdaging bij dit project zat in het combineren van deze verschillende onderdelen.

Multifunctionele zwembad oplossing

Deze klant in Israël heeft een huis in het centrum van de stad Tel Aviv, waardoor de ruimte in de tuin beperkt is. De klant was daarom op zoek naar een multifunctionele zwembad oplossing die de oppervlakte optimaal zou benutten.  

Onze beweegbare vloer met zonnedek en geïntegreerde trap bood hiervoor de ideale uitkomst. Wanneer de vloer zich onderwater bevindt kan de klant het zwembad volop gebruiken, wanneer de vloer aan de oppervlakte is kan de klant de vloer gebruiken als verlengstuk van de tuin. Waar de beweegbare vloer traploos in elke gewenste hoogte is te verstellen, blijft elke traptrede op een bepaalde hoogte hangen. Indien de zwembadvloer zakt vormt er een trap en wanneer de zwembadvloer stijgt nivelleert de trap weer.

Een esthetische look

Bijzonder is dat deze beweegbare vloer beschikt over een zonnedek (3.00 x 2.00 m). Het gedeelte van de beweegbare vloer wat geldt als zonnedek kan maximaal tot een diepte van 30 cm zakken. Hierdoor heeft de klant bij elke gewenste diepte van de vloer een ondiep gedeelte in het zwembad waarin hij tot rust kan komen.

Verder was het voor de klant belangrijk dat het zwembad een ‘open’ uitstraling zou hebben. Daarom hebben wij besloten om een ononderbroken onderwater raam (10.00 x 3.00 x 0.30 m) over 2 zijden te plaatsen en heeft het zwembad een open top.

De uitdaging zat in het combineren van de verschillende onderdelen. Mede dankzij een met natuursteen afgewerkte zijkant, bleef techniek verborgen. Zo bleef de look&feel gewaarborgd én werd de ruimte optimaal benut.

Vind je dit artikel leuk?

Artikel delen op Facebook
Artikel delen op Linkedin
Artikel delen op WhatsApp
Tieleman