Hellingbaan

IDEAAL VOOR ZELFSTANDIGE ROLSTOELGEBRUIKERS

De hellingbaan biedt een functionele uitkomst voor therapie zwembaden, waar veel mensen in een rolstoel gebruik van maken. Dankzij een hellingbaan die vanaf het perron naar de (beweegbare) bodem van het zwembad loopt, kunnen rolstoelgebruikers zelfstandig het water betreden. Fijn voor u als professional, maar ook voor de mindervalide die niet in een lift hoeft. 

Bij ons vindt u kwalitatief hoogwaardige hellingbanen voor zowel vaste bodems als beweegbare zwembadbodemsDe hellingbanen van Tieleman zijn bovendien breed genoeg voor een standaard rolstoel, een rolstoel met grote wielen of bijvoorbeeld een rollator. 

Zwembad hellingbaan rolstoelgebruikers-02Zwembad hellingbaan rolstoelgebruikers-01

Slide om de transformatie van de ruimte te zien

Tieleman medical hellingbaan - tieleman zwembadtechniek

Voordelen van onze ZWEMBAD hELLINGBANEN

We ontwikkelen niet alleen hellingbanen voor zwembaden met vaste bodems, maar ook voor beweegbare bodems. Zo kunnen rolstoelgebruikers, ongeacht de diepte, zelfstandig het water in.

Al onze producten overtreffen de Europese kwaliteits- en veiligheidseisen voor zwembaduitrusting geïnstalleerd in openbare en medische zwembaden (de NEN-EN 13451).

Doordat de hellingbaan meebeweegt met de beweegbare zwembadvloer is het zwembad in elke gewenste diepte veilig toegankelijk.

De breedte, de lengte, de leuningen en zelfs een logo. Wij maken de hellingbaan volledig op maat zodat deze naadloos aansluit op uw wensen.

Door alleen RVS 316 te gebruiken in onze hellingbanen, wordt niet alleen de veiligheid gewaarborgd, maar ook de duurzaamheid bij intensief gebruik in de zwemzaal.

De werking van een hellingbaan

De hellingbaan kan zowel in als op de (beweegbare) zwembadvloer worden gemonteerd. De hellingbaan beweegt mee met de beweegbare zwembadvloer. Hierdoor is het therapiebad bij elke gewenste diepte van de beweegbare zwembadvloer toegankelijk. 

De hellingbaan biedt overigens niet alleen voor mensen in een rolstoel uitkomst, maar ook voor mensen die slecht ter been zijn. Het is immers makkelijker om van een hellingbaan met een RVS leuning af te lopen, dan gebruik te maken van een steile zwembadtrap.

Zwembad hellingbaan rolstoelgebruikers-03

Tieleman zwembadtechniek ondersteunt van A tot Z

Met meer dan 50 jaar ervaring, is Tieleman de enige specialist op het gebied van zwembadtechnologie, die alles zelf in huis heeft om u van A tot Z te ondersteunen. Tijdens de ontwerpfase denken we mee over regelgeving, bouwadvies en een efficiënte zwembadinrichting. De ontwikkeling en productie van hulpmiddelen, zoals de waterbehandelingsinstallatie, beweegbare bodems en modulaire baden, ligt bij ons. En dan voeren we ook zelf de onderhoudswerkzaamheden uit.

Kennis maken? Neem vrijblijvend
contact op!

Bekijk onze Projecten

Berlin Medical Center MAS finshed 01 - tieleman zwembadtechniek

Berlin Medical Center | Abu Dhabi

Het medische zwembad van dit ziekenhuis is door ons voorzien van een alles-in-één zwembadoplossing. Het modulaire hydrotherapiebad biedt cliënten diverse mogelijkheden om te kunnen revalideren of werken aan hun motoriek.

Koraal_Maasveld-04

Koraal | Maastricht

Dankzij de zwembadoplossingen van Tieleman is het zwembad van Koraal omgetoverd tot een rustgevende omgeving. De oplossingen lopen uiteen van een geïntegreerde bubbelbank tot zwembadtrappen.

Pluryn_beweegbare-zwembadbodem-01

Pluryn | Nijmegen

Het zwembad van Pluryn in Nijmegen beschikt over een compleet zwembadsysteem van Tieleman, bestaande uit een beweegbare zwembadbodem, een luie treden zwembadtrap en een waterbehandelingsinstallatie.

Tieleman