FAQ

FAQ BEWEEGBARE ZWEMBADVLOEREN

Enkel RVS 316L is geschikt voor gebruik in zwembadwater omwille van zijn uitstekende weerstand tegen corrosie en chloriden. Daarom bestaat het Tieleman beweegbare vloersysteem uit een RVS 316L frame met een drijvend platform. Daarnaast is het belangrijk om verontreiniging van het zwemwater tot een minimum te beperken. Een water-hydraulische cilinder biedt hiervoor een uitstekende oplossing. Deze technologie voorkomt het risico van (olie) verontreiniging van het bassin en is al jaren een essentieel onderdeel van het Tieleman beweegbare vloersysteem.

Dat hangt af van diverse factoren, zoals grootte, uitbreidingsopties, vorm en locatie. Elke vloer van Tieleman wordt namelijk op maat gemaakt volgens de individuele specificaties van een klant. Voor een offerte kunt u contact met ons opnemen via info@tzhbv.nl.

Het water blijft altijd in het zwembad. Als de beweegbare zwembadvloer wordt bediend, verplaatst het water zich door een nauwe opening (max. 8 mm) tussen de zwembadwand en onze beweegbare vloer.

Dat is afhankelijk van de zwemdiepte van het bad. In het algemeen geldt voor medische zwembaden dat een vloer maximaal 50 cm per minuut mag zakken. Voor particuliere zwembaden is dit 30 cm per minuut.

Ja dit kan. Onze vloeren worden bediend via een simpele drukknop, Siemens PLC-scherm of een mobiel apparaat. Wanneer u op de knop drukt om de vloer te laten zakken, trekt de water-hydraulische cilinder de beweegbare vloer onderwater. U kunt de knop op elke gewenste zwemdiepte loslaten, waardoor de vloer automatisch stopt op de door de gebruiker gekozen diepte.

Wanneer u de vloer in een hogere positie brengt, wordt de druk van de water-hydraulische cilinder gecontroleerd vrijgelaten en gaat de vloer automatisch omhoog door de opwaartse druk van de geïntegreerde 'floats'.

Wij kunnen uw beweegbare zwembadvloer uitrusten met een geïntegreerde trap (diverse modellen mogelijk), zonnedek, swim-out benches, jacuzzi’s en nog veel meer. Vraag onze experts naar de mogelijkheden via info@tzhbv.nl

Ja dit kan. Hier zitten echter een aantal strenge voorwaarden aan. Zo dienen de wanden perfect verticaal te zijn en moet de vloer worden verwijderd en verdiept. Ons systeem heeft namelijk een extra diepte van 450 mm nodig, met geïntegreerde trap of zonnedek 650 mm. Vraag onze experts naar de mogelijkheden via info@tzhbv.nl.

Medische vloeren worden veelal uitgerust met een Polypropyleen (PP) dek. Polypropyleen is een lichtgewicht materiaal met een hoge slagvastigheid en chemische bestendigheid.

Particuliere vloeren worden veelal uitgerust met een GRP (glasvezelversterkte kunststof) dek met een opgeruwd oppervlak dat klaar is voor betegeling. Wij adviseren particulieren om niet-poreuze en waterdichte afwerkingen te kiezen voor hun vloer. Zo blijft onderhoud en de noodzaak van vervanging tot een minimum beperkt. Enkele opties zijn natuursteen, mozaïek en keramische tegels.

Wij adviseren om gemiddeld één keer per jaar of één keer per twee jaar onderhoud te laten uitvoeren door Tieleman Zwembadtechniek. Onze beweegbare vloeren zijn namelijk ontwikkeld met zo min mogelijk beweegbare onderdelen. Slijtage en onderhoud worden zo tot een minimum beperkt. 

De beweegbare vloeren van Tieleman hebben een gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar (indien gevraagd onderhoud aan Tieleman wordt uitbesteed). 

De minimale afmeting voor een beweegbare vloer is 6 x 3 m. 

FAQ ALGEMEEN

Normaal gesproken wordt Tieleman direct bij de opstart van een project betrokken. Dit is van essentieel belang, aangezien we in deze fase alle mogelijkheden hebben om aan de creatieve individuele behoeften en eisen van een klant te voldoen.

In deze fase vindt er veelvuldig overleg plaats tussen Tieleman, de architect, de zwembadbouwer en niet te vergeten, de klant. Een vrije informatiestroom is hierbij van belang. Dit betekent dat Tieleman is opgenomen in de distributielijst van alle aannemers die tekeningen leveren voor het project.

Alle onderhoudswerkzaamheden, van beweegbare vloeren tot zwembadliften, worden uitgevoerd door eigen servicetechnici van Tieleman. Onze technici kunnen ook werkzaamheden onder de beweegbare vloer uitvoeren, omdat ze A1 gecertificeerde duikers zijn. Omdat bijna al onze producten in eigen beheer worden geëngineerd, en we dus een uitgebreide kennis hebben van de installatie, kunnen we een minimale down-time garanderen in geval van storingen.

Nee, Tieleman bouwt geen constructiebaden. Wel ontwerpen, produceren en plaatsen we RVS zwembaden. RVS zwembaden van Tieleman combineren elegantie met de hoogste kwaliteit en duurzaamheid. Neem contact op via info@tzhbv.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, Tieleman Zwembadtechniek is een wereldwijd producent en leverancier van beweegbare zwembadvloeren en andere maatwerk zwembad-oplossingen. We hebben onder andere projecten in België, Engeland, Noorwegen, Israël, Abu Dhabi en de Bahama’s.

Hydrotherapie_Geïntegreerde trap_Tieleman_Web-01Ga naar de pagina van de geïntegreerde zwembadtrap voor beweegbare vloeren.

Slide om de transformatie van de ruimte te zien

HEEFT U EEN ANDERE VRAAG? STEL UW VRAAG HIER.
Video afspelen over beweegbare zwembadbodem_Jeroen Bosch ziekenhuis_Tieleman Zwembadtechniek-01

Beweegbare vloer in actie

Het unieke beweegbare vloersysteem van Tieleman bestaat uit een drijvend platform dat voorzien is van een reeks kabels en een pulley-systeem met een hydraulische cilinder op waterbasis. Wanneer de beweegbare vloer wordt verplaatst, stroomt het water geleidelijk door de kleine opening (max. 8mm) rond de vloer. In ongeveer vier tot vijf minuten verandert uw terras, leefruimte of zwemzaal in een volwaardig zwembad.

Tieleman zwembadtechniek ondersteunt van A tot Z

Met meer dan 50 jaar ervaring, is Tieleman de enige specialist op het gebied van zwembadtechnologie, die alles zelf in huis heeft om u van A tot Z te ondersteunen. Tijdens de ontwerpfase denken we mee over regelgeving, bouwadvies en een efficiënte zwembadinrichting. De ontwikkeling en productie van hulpmiddelen, zoals de waterbehandelingsinstallatie, beweegbare bodems en modulaire baden, ligt bij ons. En dan voeren we ook zelf de onderhoudswerkzaamheden uit.

Kennis maken? Neem vrijblijvend
contact op!

Bekijk onze Projecten

Public pool with movable floor for competition swimming in Norway

Øksnes | Noorwegen

De openbare zwemfaciliteit in de Noorse plaats Øksnes wordt voorzien van een beweegbare vloer van 25.00 x 5.00 m met een scharnierende keerwand en een platformlift voor rolstoelgebruikers. Verder zal dit zwembad twee verschillende temperatuurzones hebben. Meer over dit project volgt binnenkort.

Commercieel Steigenberger waterbehandeling en elektrolyse 02 - tieleman zwembadtechniek

Steigenberger Airport Hotel | Amsterdam | Nederland

In 2021 is de technische ruimte van het Steigenberger Airport Hotel voorzien van een volledig nieuwe waterbehandelingsinstallatie. Dankzij de proportionele aansturing van de zoutelektrolyse worden schommelingen in de chloorwaarde tot een minimum beperkt.

Trapzwembad commercieel Grand hotel Amrath

Grand Hotel Amrath | Amsterdam | Nederland

Het Grand Hotel Amrath is door ons voorzien van een gegrafeerde zwembadtrap op maat en een waterbehandelingsinstallatie. Om het ultieme relax gevoel te waarborgen zijn tevens verschillende jetstreams geplaatst.

Tieleman