FAQ

FAQ BEWEEGBARE ZWEMBADVLOEREN

In tegenstelling tot anderen bestaat het unieke Tieleman beweegbare vloersysteem uit een drijvend platform met een RVS 316L constructie. Alleen RVS 316L is geschikt voor gebruik in zwemwater omdat het uitstekend bestand is tegen corrosie en chloriden. Het systeem wordt aangedreven door een water-hydraulische cilinder. Deze technologie voorkomt het risico van (olie) verontreiniging van het zwembad.

Dat hangt af van diverse factoren, zoals grootte, uitbreidingsopties, vorm en locatie. Elke vloer van Tieleman wordt namelijk op maat gemaakt volgens de individuele specificaties van een klant. Voor een offerte kunt u contact met ons opnemen via info@tzhbv.nl.

Het water blijft altijd in het zwembad. Als de beweegbare zwembadvloer wordt bediend, verplaatst het water zich door een nauwe opening (max. 8 mm) tussen de zwembadwand en onze beweegbare vloer.

Dat is afhankelijk van de zwemdiepte van het bad. In het algemeen geldt voor medische zwembaden dat een vloer maximaal 50 cm per minuut mag zakken. Voor particuliere zwembaden is dit 30 cm per minuut.

Ja dit kan. Onze vloeren worden bediend via een simpele drukknop, Siemens PLC-scherm of een mobiel apparaat. Wanneer u op de knop drukt om de vloer te laten zakken, trekt de water-hydraulische cilinder de beweegbare vloer onderwater. U kunt de knop op elke gewenste zwemdiepte loslaten, waardoor de vloer automatisch stopt op de door de gebruiker gekozen diepte.

Wanneer u de vloer in een hogere positie brengt, wordt de druk van de water-hydraulische cilinder gecontroleerd vrijgelaten en gaat de vloer automatisch omhoog door de opwaartse druk van de geïntegreerde 'floats'.

Wij kunnen uw beweegbare zwembadvloer uitrusten met een geïntegreerde trap (diverse modellen mogelijk), zonnedek, swim-out benches, jacuzzi’s en nog veel meer. Vraag onze experts naar de mogelijkheden via info@tzhbv.nl

Ja dit kan. Hier zitten echter een aantal strenge voorwaarden aan. Zo dienen de wanden perfect verticaal te zijn en moet de vloer worden verwijderd en verdiept. Ons systeem heeft namelijk een extra diepte van 450 mm nodig, met geïntegreerde trap of zonnedek 650 mm. Vraag onze experts naar de mogelijkheden via info@tzhbv.nl.

Medische vloeren worden veelal uitgerust met een Polypropyleen (PP) dek. Polypropyleen is een lichtgewicht materiaal met een hoge slagvastigheid en chemische bestendigheid.

Particuliere vloeren worden veelal uitgerust met een GRP (glasvezelversterkte kunststof) dek met een opgeruwd oppervlak dat klaar is voor betegeling. Wij adviseren particulieren om niet-poreuze en waterdichte afwerkingen te kiezen voor hun vloer. Zo blijft onderhoud en de noodzaak van vervanging tot een minimum beperkt. Enkele opties zijn natuursteen, mozaïek en keramische tegels.

Wij adviseren om gemiddeld één keer per jaar of één keer per twee jaar onderhoud te laten uitvoeren door Tieleman Zwembadtechniek. Onze beweegbare vloeren zijn namelijk ontwikkeld met zo min mogelijk beweegbare onderdelen. Slijtage en onderhoud worden zo tot een minimum beperkt. 

De beweegbare vloeren van Tieleman hebben een gemiddelde levensduur van 25 tot 30 jaar (indien gevraagd onderhoud aan Tieleman wordt uitbesteed). 

De minimale afmeting voor een beweegbare vloer is 6 x 3 m. 

FAQ ALGEMEEN

Normaal gesproken wordt Tieleman direct bij de opstart van een project betrokken. Dit is van essentieel belang, aangezien we in deze fase alle mogelijkheden hebben om aan de creatieve individuele behoeften en eisen van een klant te voldoen.

In deze fase vindt er veelvuldig overleg plaats tussen Tieleman, de architect, de zwembadbouwer en niet te vergeten, de klant. Een vrije informatiestroom is hierbij van belang. Dit betekent dat Tieleman is opgenomen in de distributielijst van alle aannemers die tekeningen leveren voor het project.

Alle onderhoudswerkzaamheden, van beweegbare vloeren tot zwembadliften, worden uitgevoerd door eigen servicetechnici van Tieleman. Onze technici kunnen ook werkzaamheden onder de beweegbare vloer uitvoeren, omdat ze A1 gecertificeerde duikers zijn. Omdat bijna al onze producten in eigen beheer worden geëngineerd, en we dus een uitgebreide kennis hebben van de installatie, kunnen we een minimale down-time garanderen in geval van storingen.

Nee, Tieleman bouwt geen constructiebaden. Wel ontwerpen, produceren en plaatsen we RVS zwembaden. RVS zwembaden van Tieleman combineren elegantie met de hoogste kwaliteit en duurzaamheid. Neem contact op via info@tzhbv.nl om de mogelijkheden te bespreken.

Ja, Tieleman Zwembadtechniek is een wereldwijd producent en leverancier van beweegbare zwembadvloeren en andere maatwerk zwembad-oplossingen. We hebben onder andere projecten in België, Engeland, Noorwegen, Israël, Abu Dhabi en de Bahama’s.

Hydrotherapie_Geïntegreerde trap_Tieleman_Web-01Hydrotherapie_Geïntegreerde trap_Tieleman_Web-02

Slide om de transformatie van de ruimte te zien

HEEFT U EEN ANDERE VRAAG? STEL UW VRAAG HIER.
Video afspelen over beweegbare zwembadbodem_Jeroen Bosch ziekenhuis_Tieleman Zwembadtechniek-01

Beweegbare vloer in actie

Het unieke beweegbare vloersysteem van Tieleman bestaat uit een drijvend platform dat voorzien is van een reeks kabels en een pulley-systeem met een hydraulische cilinder op waterbasis. Wanneer de beweegbare vloer wordt verplaatst, stroomt het water geleidelijk door de kleine opening (max. 8mm) rond de vloer. In ongeveer vier tot vijf minuten verandert uw terras, leefruimte of zwemzaal in een volwaardig zwembad.

Tieleman zwembadtechniek ondersteunt van A tot Z

Met meer dan 50 jaar ervaring, is Tieleman de enige specialist op het gebied van zwembadtechnologie, die alles zelf in huis heeft om u van A tot Z te ondersteunen. Tijdens de ontwerpfase denken we mee over regelgeving, bouwadvies en een efficiënte zwembadinrichting. De ontwikkeling en productie van hulpmiddelen, zoals de waterbehandelingsinstallatie, beweegbare bodems en modulaire baden, ligt bij ons. En dan voeren we ook zelf de onderhoudswerkzaamheden uit.

Kennis maken? Neem vrijblijvend
contact op!

Bekijk onze Projecten

Berlin Medical Center MAS finshed 01 - tieleman zwembadtechniek

Berlin Medical Center | Abu Dhabi

Het medische zwembad van dit ziekenhuis is door ons voorzien van een alles-in-één zwembadoplossing. Het modulaire hydrotherapiebad biedt cliënten diverse mogelijkheden om te kunnen revalideren of werken aan hun motoriek.

Koraal_Maasveld-04

Koraal | Maastricht

Dankzij de zwembadoplossingen van Tieleman is het zwembad van Koraal omgetoverd tot een rustgevende omgeving. De oplossingen lopen uiteen van een geïntegreerde bubbelbank tot zwembadtrappen.

Pluryn_beweegbare-zwembadbodem-01

Pluryn | Nijmegen

Het zwembad van Pluryn in Nijmegen beschikt over een compleet zwembadsysteem van Tieleman, bestaande uit een beweegbare zwembadbodem, een luie treden zwembadtrap en een waterbehandelingsinstallatie.

Tieleman