Ons constructieproces

BETROKKENHEID EN KWALITEIT ALS RODE DRAAD

Het constructieproces van een beweegbare zwembadvloer of een andere maatwerk zwembad-oplossing kan overweldigend zijn als u niet weet wat u kunt verwachten. Bij Tieleman Zwembadtechniek houden we u daarom bij elke stap op de hoogte en zorgen we er persoonlijk voor dat elke fase voltooid wordt volgens de hoogste normen. Een ander belangrijk element van ons kwaliteitsproces is dat (bijna) alle producten van Tieleman in-house geëngineerd worden. De reden hiervoor is eenvoudig: kwaliteitscontrole. 

Tieleman zwembadtechniek werkplaats 10 - tieleman zwembadtechniek

ONS CONSTRUCTIEPROCES IN ZEVEN STAPPEN

Tieleman zwembadtechniek werkplaats 11 - tieleman zwembadtechniek

1. CONSULTATIE

Voorafgaand aan het constructieproces heeft u een oriënterend gesprek met onze projectmanager om te bekijken wat de mogelijkheden zijn voor uw medische-, privé- of commerciële zwembad.

Tieleman_beweegbare zwembadvloer_inmeten

2. AnALyse bouwtekingen

Nadat met de klant is overeengekomen welk product en welke bijbehorende opties binnen de project scope vallen, is het van belang dat Tieleman wordt voorzien van de benodigde bouwtekeningen. Deze bouwtekeningen worden grondig geanalyseerd. Hierdoor heeft Tieleman een zo compleet mogelijk beeld van de daadwerkelijke situatie voor een gedetailleerd 3-D ontwerp.

Tieleman beweegbare zwembadvloer design - tieleman zwembadtechniek

3. Design

U ontvangt een 3-D computer gegenereerd ontwerp voordat de productie van start gaat. Met deze realistische render kunt u alle elementen van het zwembadontwerp zien. In dit stadium kunt u met de architect of aannemer nog wijzigingen en verbeteringen aanbrengen. Na goedkeuring van het ontwerp worden er krachtberekeningen en technische tekeningen gemaakt.

TIeleman_beweegbare zwembadvloer_lassen

4. productie

Nadat er akkoord is gegeven op het 3-D design en de technische tekeningen, start de productie. Componenten als beweegbare zwembadvloeren, RVS zwembaden en zwembadliften vereisen specifieke kennis en expertise. Bij Tieleman worden al deze componenten in-house geproduceerd en getest door onze eigen specialisten.

Tieleman_beweegbare zwembadvloer_installatie

5. Installatie op locatie

Nadat de productie is afgerond starten onze specialisten met de installatie op locatie. Hierbij werkt Tieleman nauw samen met de zwembadbouwer en derden. Op locatie is het belangrijk dat er een goede toegang is tot alle faciliteiten die te maken hebben met het zwembad.

Medisch ASVZ beweegbare vloer en zwembadlift 01 - tieleman zwembadtechniek

6. Oplevering

Tijdens de oplevering controleren de specialisten van Tieleman samen met u of de installatie goed en veilig werkt. U ontvangt vervolgens instructies over het juiste gebruik van de installatie, waarna het project definitief wordt opgeleverd en het zwembad klaar is voor gebruik.

Tieleman zwembadtechniek service - tieleman zwembadtechniek

7. Service

Bij eventuele storingen kunt u contact opnemen met het kantoor van Tieleman, waarna u direct in contact wordt gebracht met een servicemonteur. Indien de storing niet telefonisch kan worden opgelost, zorgt Tieleman ervoor dat een servicemonteur zo snel mogelijk ter plaatse is.

Tieleman zwembadtechniek ondersteunt van A tot Z

Met meer dan 50 jaar ervaring, is Tieleman de enige specialist op het gebied van zwembadtechnologie, die alles zelf in huis heeft om u van A tot Z te ondersteunen. Tijdens de ontwerpfase denken we mee over regelgeving, bouwadvies en een efficiënte zwembadinrichting. De ontwikkeling en productie van hulpmiddelen, zoals de waterbehandelingsinstallatie, beweegbare bodems en modulaire baden, ligt bij ons. En dan voeren we ook zelf de onderhoudswerkzaamheden uit.

Kennis maken? Neem vrijblijvend
contact op!

Bekijk onze Projecten

Berlin Medical Center MAS finshed 01 - tieleman zwembadtechniek

Berlin Medical Center | Abu Dhabi

Het medische zwembad van dit ziekenhuis is door ons voorzien van een alles-in-één zwembadoplossing. Het modulaire hydrotherapiebad biedt cliënten diverse mogelijkheden om te kunnen revalideren of werken aan hun motoriek.

Koraal_Maasveld-04

Koraal | Maastricht

Dankzij de zwembadoplossingen van Tieleman is het zwembad van Koraal omgetoverd tot een rustgevende omgeving. De oplossingen lopen uiteen van een geïntegreerde bubbelbank tot zwembadtrappen.

Pluryn_beweegbare-zwembadbodem-01

Pluryn | Nijmegen

Het zwembad van Pluryn in Nijmegen beschikt over een compleet zwembadsysteem van Tieleman, bestaande uit een beweegbare zwembadbodem, een luie treden zwembadtrap en een waterbehandelingsinstallatie.

Tieleman