Beweegbare zwembadvloer therapiebad

Één beweegbare zwembadbodem voor uiteenlopende oplossingen

Om optimale resultaten te behalen met hydrotherapie is variatie in diepte de
sleutelfactor tot succes. Daarom is een beweegbare zwembadbodem de perfecte
aanvulling voor elk medisch zwembad.

Dankzij de (traploze) verstelbare bodem, stelt u het zwembad eenvoudig in op de gewenste diepte. Zo biedt u iedere cliënt bij hydrotherapie precies het juiste waterniveau, en dus ook de gevraagde belasting op het lichaam, die nodig is om verantwoord te revalideren. Daarnaast creëert u met de aanpasbare hoogte eenvoudig een veilige zwemomgeving voor cliënten met een handicap.

De beweegbare zwembadbodem kan worden voorzien van een geïntegreerde zwembadtrapluie treden zwembadtrapscharnierbare ladder of een hellingbaan. Op deze manier kan de cliënt bij elke gewenste diepte op een veilige manier zelfstandig het zwembad betreden. 

Daarnaast is het mogelijk om een beweegbare zwembadbodem te kiezen met schuinstelling. Dit maakt het mogelijk om tijdens een revalidatie met verschillende weerstanden te werken. Het is zelfs mogelijk om twee of meerdere afzonderlijk beweegbare vloeren te laten plaatsen. Hierdoor kunnen verschillende doelgroepen tegelijkertijd het bad betreden.

Voordelen van onze beweegbare zwembadbodems

Hydrotherapie_Geïntegreerde trap_Tieleman_Web-01Hydrotherapie_Geïntegreerde trap_Tieleman_Web-02

Al onze producten overtreffen de Europese kwaliteits- en veiligheidseisen voor zwembaduitrusting geïnstalleerd in openbare en medische zwembaden (de NEN-EN 13451).

Door de bodem in hoogte te verstellen, kunt u het zwembad minder diep maken. Daarmee vergroot u de veiligheid van kwetsbare gebruikers, zoals kinderen en cliënten met een handicap.

De geïsoleerde vloer zorgt ervoor dat onderliggend water warmte vasthoudt, er geen vuil in kan komen en dat chloor niet verdampt. Zo bespaart u op energie- en waterkosten.

Onze beweegbare zwembadbodems zijn ontwikkeld met zo min mogelijk beweegbare onderdelen. Slijtage en onderhoud worden zo tot een minimum beperkt.

Het ontwerpen en fabriceren van beweegbare zwembadvloeren ligt volledig in ons eigen beheer. Dit betekent dat we alle mogelijke wensen en afmetingen kunnen leveren.

Bij onze drijvende vloeren hangen geen kabels in het zicht. Dit ziet er niet alleen mooier uit, maar het is ook veiliger voor de gebruikers.

Voor de aandrijving van onze beweegbare zwembadbodems wordt gebruik gemaakt van water (en geen olie). Hierdoor is watervervuiling en aantasting van het bassin onmogelijk.

Of het nu om swim-out benches (zitbanken) of geïntegreerde zonneterrassen gaat. Of juist om therapeutische hulpmiddelen of trappen. U heeft de keuze uit tal van uitbreidingsmogelijkheden.

Tieleman zwembadtechniek ondersteunt van A tot Z

Met meer dan 50 jaar ervaring, is Tieleman de enige specialist op het gebied van zwembadtechnologie, die alles zelf in huis heeft om u van A tot Z te ondersteunen. Tijdens de ontwerpfase denken we mee over regelgeving, bouwadvies en een efficiënte zwembadinrichting. De ontwikkeling en productie van hulpmiddelen, zoals de waterbehandelingsinstallatie, beweegbare bodems en modulaire baden, ligt bij ons. En dan voeren we ook zelf de onderhoudswerkzaamheden uit.

Kennis maken?
Neem vrijblijvend
contact op!

Bekijk onze Projecten

Koraal_Maasveld-04

Koraal | Maastricht

Dankzij de zwembadoplossingen van Tieleman is het zwembad van Koraal omgetoverd tot een rustgevende omgeving. De oplossingen lopen uiteen van een geïntegreerde bubbelbank tot zwembadtrappen.

Pluryn_beweegbare-zwembadbodem-01

Pluryn | Nijmegen

Het zwembad van Pluryn in Nijmegen beschikt over een compleet zwembadsysteem van Tieleman, bestaande uit een beweegbare zwembadbodem, een luie treden zwembadtrap en een waterbehandelingsinstallatie.

Ulingshof_beweegbare-zwembadbodem-01

OG Buitengewoon | Ulingshof

Doordat het zwembad van de Ulingshof is uitgerust met een beweegbare zwembadbodem kunnen de kinderen op de juiste diepte optimaal werken aan hun motorische vaardigheden of hun revalidatie.